#contraelbullying Fundació FCB

Inclusió qualitat educativa

collage-bullying-4
inclusioncalidadeducativa.wordpress.com
El bullying es un problema serio y universal. Implica la violación de los derechos de estudiantes y docentes e impide nuestra capacidad colectiva para obtener una educación de calidad para todos. Visibilizar las formas de violencia escolar basadas en género permite a quienes trabajamos en educación comprender sus impactos y generar estrategias para lograr su erradicación.
Jorge Sequeira, director de la UNESCO Santiago.

Cultura inclusiva

diarieducacio.cat
Nicholas Carlisle: “Amb el càstig només aconsegueixes que l’assetjament sigui deu vegades pitjor”
Entrevista a Nicholas Carlisle, advocat i psicoterapeuta, que després d’haver patit ‘bullying’ a l’institut dedica la seva vida a combatre’l a través de l’organització No Bully.

Dues idees

Aquestes propostes potser no es poden dur a terme per motius purament econòmics però és bo que apareguin per escrit en algun lloc perquè potser s’aproven en algun projecte futur:

– Canviar d’escola a la víctima i oferir tractament i seguiment psicològic. Seria bo fer el mateix amb el maltractador o la maltractadora, si fos identificable.
– Oferir escolarització a casa si l’estat psicològic de la víctima (i del maltractador o maltractadora) és greu. Això implicaria que existís la possibilitat per a almenys un dels pares de ser a casa durant el temps necessari per la recuperació tant de víctima com de maltractador/a.

Adrià Recasens Rull

psicoteràpia psicoanalítica

Quan parlem de violència parlem de destrucció. El gaudi, la posició que assumeix primer l’agressor és directament proporcional a com es veu ell mateix. Els agressors degraden a l’agredit en relació a la imatge de si mateix a través d’una operació de projecció i alienació. Podem dir que destrueix a l’Altre per no veure’s a si mateix i al fer-ho també atenta contra la pròpia imatge.
La solució mai serà global i cada cas serà particular. És també l’expressió de la posició de la pròpia existència i les condicions de vida determinades que són velades amb l’ús de la violència.
Com fer per què aquesta situació fruit de la inconsciència canviï cap a la responsabilitat? Això ens hauriem de preguntar.
Quan ens queixem del departament, és a dir la institució ,estem demanant justícia a situacions injustes.

Jordi Alcàsser

Has pensat en alguna solució que podria servir?

Omple el formulari per compartir què has pensat. Gràcies!”

Solucions
Sending